ALMA POR
Az almát mindenki szereti, bár már kevés embert találni, aki: „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja „mondás szerint valóban meg is eszi minden nap. Azt valljuk, hogy igen is fontos lenne azalma minden nap. Az alma sok tápanyag tartalma mellett kiemelkedően fontos emésztésünk számára a pektin tartalma. A pektin egy vízben oldható rost anyag, ami mégsem képes felszívódni a bélrendszerünkben. Viszont remekül és kíméletesen tisztítja a bélrendszert, javítja a bélflórát, enyhe gyulladásgátló hatású. A pektin javítja a perifériás vérkeringést, a belek működését, csökkenti a koleszterinszintet a vérben. Javítja a perifériás vérkeringést, a belek működését, csökkenti a koleszterinszintet a vérben.
Védő hatása van a gyomor nyálkahártyára, fekélyes elváltozások esetében, optimális feltételeket biztosít a hasznos baktériumok szaporodásához.
A por állag szintén sok felhasználási formát tesz lehetővé a mindennapokban. Joghurtokban, smoothikban, müzlikben, levesekben, mártásokban könnyen bele tehetünk 1-1 kanállal. Folyadékként vagy smoothiban használva a port célszerű vízzel vagy folyadékkal hígítani, majd állni hagyni 10 percet, hogy a rostok visszaduzzadjanak.
A zacskó vagy üveg tartalmaz 1 kg alma mennyiséget.