Vegyszermentesen termelt, vagy gyűjtött alapanyagból, tartósítószer és ízfokozó nélkül kézzel készített kézműves termék.
Borsikafű, másik néven csombor: Ásványi anyagtartalma: vasat tartalmaz, valamint B vitaminokat, rezet, mangánt, kálciumot, káliumot, béta karotint.
A borsot tudjuk vele bármilyen ételben helyettesíteni . A borsot nem tudjuk teljesen megemészteni, sokaknál refluxos vagy epeproblémákat okozhat.
A főzés végén tesszük az ételbe, hogy megmaradjon intenzív íze, ne keseredjen meg.
Használhatjuk nehezebb ételekhez: húsok, hüvelyesek, káposztafélék főzésénél.
A zsíros ételek emésztését is könnyíti,
Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, vírus és baktériumellenes hatása miatt a borsikafű eredményesen alkalmazható köhögés, gyomor- és bélhurut esetén.
Alultápláltság, egyoldalú étkezés, kóros soványság, tavaszi fáradtság idején a borsikafű vitamin és ásványi anyag tartalma, mikroelemei feltöltik a szervezet
raktárait, erősítik az immunrendszert, javítják az étvágyat, fokozzák az energiát, életerőt.
Vászonzacskóba téve kiváló rovar- és molyirtó.