KARALÁBÉ POR
A karalábé a szuperélelmiszerek közé tartozik, mégsem lett kedvelt növény. A szuperélelmiszerek jelentősebb mennyiségben a szervezetünk számára létfontosságú tápanyagokat tartalmaz könnyen felvehető formában. Pl: a gumó 3x annyi c vitamint tartalmaz, mint a citrom. A fehérrépa és a vadkáposzta keverékéből alakulhatott ki.
Káliumból az ajánlott mennyiség tíz százalékát, élelmi rostokból pedig a hetedét tartalmazza, ezeken kívül megtalálható benne réz, mangán, foszfor, magnézium, kalcium, vas, klorofil, jód, fehérjék, egy kevés cukor, a vitaminok közül folát (a folsav biológiailag aktív formája), B1-, B3-, B5- és B6-vitamin, valamint E-vitamin. Nagyszerű forrása az antioxidánsoknak is.Alacsony kalória tartalmú, ezért fogyókúrák hasznos alapanyaga. Egészségvédő hatásai: csontritkulás megelőzése,méregtelenít, szabadgyökök ellen is kiváló,cukorbetegség esetén a benne található a polifenoloknak és izotiocianátoknak köszönhetően jótékonyan hat a szervezet vércukor szintjére. Javítja a látást, erősíti a szemet a B és E vitaminokkal.Magas vérnyomás ellen: a karalábéban található C-vitamin segít tisztán, plakk mentesen tartani az ereket, ahogyan a kálium és magnézium is szabályozza a vérnyomást, illetve a pulzust. Szóval együnk karalábét , jót fog tenni nekünk.
Por formában kb. 1 kg nyers karalábé vásárolsz meg. Ajánljuk levesekbe ízesítőnek. krémlevesnek, mártásba, turmixba , joghurtba keverve fogyasztani.