Vegyszermentesen termelt sárgabarackból tartósítószer mnetesen és hozzáadott cukor nélkül készítettük.
A cukormentes sárgabarack lekvárt aszalt sárgabarackból hosszan főzve, cukor és egyéb édesítőszer felhasználása nélkül készítettük. A lekvár 100 % gyümölcstartalmú, kóstoláskor az érett gyümölcs zamatos ízét fogod érezni.
Felhasználható süteményekhez, müzlikbe, öntetekhez, gyümölcslevesekbe, gombócokba , joghurtokban, palacsintához, lekváros ételekhez, kenyérre kenve, önmagában. vízzelhigítva üditőital is lehet, édesítőszerek helyett .
A- és C-vitamin-tartalma (10 mg) igen magas. Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin igényünket. Hasznos niacin- és folsav-forrás. Értékes sok sárga béta-karotinja miatt is. A benne lévő kénnek szerepe van jellegzetes savanykás édes ízének kialakításában. Káliumban is rendkívül gazdag, napi káliumigényünket bőven fedezi. Található benne továbbá kalcium, foszfor és sok más fontos elem. A-vitaminja késlelteti az időskori látásromlást, erős rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, érvédő hatású, serkenti a máj méregtelenítő működését. Héját, gyümölcshúsát pakolásként a bőrre helyezve segíti annak regenerációját. Enyhe hashajtó. Kiváló vasforrás.