Vegyszermentesen temelt gyümölcsből, kézzel készítve, hozzáadott cukrot és tsrtósítószert sem tartalmaz.
Szilvalekvárunkat az aszalt gyümölcseinkből készítjük, ezért 100% gyümölcstartalma van.Nincs édesítőszer sem hozzáadva a főzés során. A nyers gyümölcs ízét érezzük a lekvár kóstolásakor.
A szilva rendkívül gazdag A-, C- és E-vitaminban is, amelyek miatt igen egészséges gyümölcsnek számít. Mivel antioxidáns hatású, a rák és a ráncok egyik legnagyobb harcosa. De mindezek mellett rengeteg káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz, ezért a vérszegényeknek is igen ajánlott a szilva rendszeres fogyasztása. Lekvárfőzéskor a vitamin és ásványi anyag készletének jelentős része megmarad -kivéve a C vitamin - így télen jó " multivitamin" a szervezet számára. segíti az emésztést, étvágyfokozó is lehet, serkenti az idegrendszert, védi a szív és érrendszert. Az erdélyi hagyományokban mellrák esetén kiváló eredményekkel használták.