Vegyszermentesen termesztett szivából tejsavas erjedéssel készített 8-9 % savtatalmú, több éves szilvaecet.
Jótékony hatásai megegeyznek az almaecetével, mivel ugyanazzal az eljárással készült. A nyers szilva vitamin és ásványi anyag készetét tartalmazza, tehát tartalmaz A, C, E, B vitaminok majdnem teljes skáláját, provitaminokat, magas ásványi anyag tartalmú: foszfor, kálium,kálcium,magnézium,vas, cink. Magas antioxidáns tartalmú: antocián,rutin, quercitin,flavonoidok. A felsorolásból láthatjuk, hogy szív és érrendsszeri betegségekre, emésztési zavarokra, vizhajtóként, immunerősítőként is használhatjuk. Segít a cukor egyensúly megtartrásában, a vashiány pótlásában, valamint a csontritkulás megelőzésében.
Nagyon finom, zamatos íze van, salátákra különösen ajánljuk.