Vegyszermentesen termelt szilva, melyet hozzáadott cukor, tartósítószer, ízfokozó nélkül megújuló energia felhasználásával szárítottunk .A szárítás során csak a víztartalmát veszítette el, a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok és értékes vegyületek koncentrált formában károsodás nélkül megmaradtak.
Az aszalt szilva a csontok egészségének is jót tesz. A gyümölcs rendszeres fogyasztása mérhetően megnövelheti acsontsűrűséget.
Aszalt szilvát hatékony házi hashajtóként ismerik a legtöbben. Az aszalt szilva nemcsak a székletet lazítja, de a bélmozgásokat is serkenti, ami magas rosttartalma mellett annak is köszönhető, hogy egy szorbitol nevű anyagot is bőven tartalmaz. Az emésztésre gyakorolt jótékony hatásai miatt a fogyókúrázók számára is segítséget nyújthat, de nekik különösen oda kell figyelniük magas kalóriatartalmára.
Mértékkel a cukorbetegek is ehetnek aszalt szilvát, mivel kutatások szerint nem emeli meg nagy mértékben a vércukor- és az inzulinszintet sem. Ásványi anyagokból sok a kálium és a K-vitamin tartalma. akik rendszeresen esznek aszalt szilvát, illetve isznak szilvalevet, alacsonyabb lehet a vérnyomásuk.